Bijna vertrappeld

Het overkomt me niet vaak, maar gisteren viel me plots een leeg kwartiertje te beurt. Ik besloot daarvan gebruik te maken om mijn pc ter gelegenheid van de komende feestdagen wat op te tutten en liet Google op zoek gaan naar een kerstmissige achtergrond voor mijn bureaublad. Ik klikte een paar websites aan die dergelijke afbeeldingen in de aanbieding hadden en toen brak opeens de hel los. Mijn virusscanner ging verwoed aan het vendelzwaaien met waarschuwingen dat talloze Trojaanse paarden me bestookten en bleek niet tegen al dat geweld opgewassen te zijn, want binnen de kortste keren palmden die valse beesten mijn computer in en ongeveer alle programma’s sneuvelden onder hun driest hoefgetrappel, ook de virusscanner, de firewall en het hele onderhoudscentrum. Ik kon geen kant meer op.

Ik gaf een bloemlezing vloeken en verwensingen ten beste, was gedurende geruime tijd enkel met een afstandsbediening te benaderen en speelde zelfs even met de gedachte om de hele sitsenwinkel de tent uit te mikken, maar dat zette net zo min zoden aan de dijk als het bespelen van alle klavieren en het gebruiken van zowel riemen als zeilen. Noodgedwongen heb ik Windows en al mijn programma’s opnieuw moeten installeren. Dan ben je wel even bezig, hoor! Gelukkig ben ik een tamelijk zorgzaam en zelfs vooruitziend persoon, die regelmatig back-ups maakt, zodat de schade beperkt gebleven is en ik, met uitzondering van mijn nachtrust en de kluts, slechts weinig ben kwijtgeraakt.

Welke schurftluizen houden er zich in vredesnaam bezig met versjteren van ons plezier op internet? Ik mep ze tot pindastrooisel! Ik geef ze zo’n ram dat hun kleren uit de mode zijn als ze bijkomen! Ik ruk ze de knieschijven af om er hockey mee te spelen! Ik … Hu paard, je staat te schuimbekken!

Kijk, als ik zo’n website had bezocht waar allemaal blote mensen onkuisheid met elkaar bedrijven, had ik misschien nog enig begrip aan den dag gelegd en hetgeen gebeurd is als een straf voor mijn zonde beschouwd, maar wat is er onschuldiger dan het zoeken van een kerstmissig plaatje dat wat sfeer moet scheppen in deze donkere dagen?

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme