In het bos zijn er wilde dieren

Wolven horen zich in sprookjes op te houden en zich met geitjes, biggetjes of zelfs met roodgekapte meisjes te vermeien. Bij hoge uitzondering mogen ze ook eens een lied van de onvolprezen Drs. P onveilig maken, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt in het ijzingwekkende en tegelijk hilarische meesterwerkje Dodenrit, dat jullie wellicht beter kennen als trojka hier, trojka daar en dat jullie na het aanklikken van de link kunnen beluisteren, hetgeen ik overigens ten zeerste en van harte aanbeveel. Kijk, daar loopt een adelaar!

HuilendeWolfWolvenroedels moeten in onherbergzame en uitgestrekte wouden rondstruinen, of over toendra’s dwalen, of ook nog steppen en prairies doorkruisen, ja, desnoods zelfs over de poesta huppelen, maar zich vooral niet in onze lage landen bij de zee vertonen, want daar zijn wij absoluut niet van gediend. En toch zijn die wildebrassen volgens de recentste waarnemingen al tot op tweehonderd kilometer van onze grenzen genaderd. Het kan nooit lang meer duren of …

Ik ben vannacht ontwaakt omdat er uit de bossen die mij in hun greep houden een langgerekt, door merg en been dringend en dus naargeestig gehuil opsteeg, dat volgens mij onmogelijk aan de keel van een mens kon ontsnappen. Dat benauwde flink. Nog een geluk dat ik me tijdens het slapen steevast in verregaande staat van ontkleding bevind en op dat moment dus geen broek aanhad, want anders zou ik er zeker in gescheten hebben.

“Er zitten geen wolven in het bos”, waren de woorden waarmee mijn moeder me placht gerust te stellen, maar ze is helaas al jaren dood. Ik vrees trouwens dat haar bewering niet lang meer met de werkelijkheid zal stroken.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme