Verborgen talent

Mijn lijfarts meent het goed met me. Ik mag graag aannemen dat hij een ongehuichelde bezorgdheid voor mijn lichamelijk welzijn aan de dag legt. Waarom anders zou ik van hem een duur, want ingenieus toestel in bruikleen gekregen hebben?

Gedurende een week dien ik nauwgezet mijn bloeddruk en hartslag te meten, om onaangename verrassingen te vermijden. Ik amuseer me geweldig met dat ding. Manchet aanleggen, op knopjes drukken … Zou het kunnen dat ik mijn roeping gemist heb en mijn carrière misgelopen ben?

Ik heb altijd al graag doktertje gespeeld. In een zalig vroeger, toen ik nog klein en boosaardig was, had ik zelfs een drukke praktijk. De meisjes die bij me in de buurt woonden, waren allemaal nogal kwakkelig van gezondheid, maar dankzij mijn tomeloze inzet en mijn gewiekste onderzoekstechnieken zijn ze blijkbaar nog goed terechtgekomen.

Dat waren nog eens tijden!