Handtasjes met een gemeen kakement

De inwoners van Bunawan op de Filippijnen zijn erin geslaagd de zoetwaterkrokodil te vangen ─ zie foto’s ─ die hen al ettelijke jaren het leven zuur maakte door herhaaldelijk mensen aan te vallen en er zelfs twee te doden. Het bleek een flink uit de kluiten gewassen reptiel te zijn, dat naar verluidt maar eventjes 6,4 meter lang was en schoon aan de haak 1075 kilogram woog. Nu ja, schoon aan de haak … de joekel leeft nog en is voorlopig in een nabijgelegen dierenpark ondergebracht. Als de cijfers met de werkelijkheid stroken, is Lolong ─ zo heeft men dat dier genoemd ─ het grootste in gevangenschap levende exemplaar, want volgens het Guinness Book of World Records was dat tot nu toe een gevaarte van 5,48 meter.

Tja, handtasjes met een gemeen kakement … je hebt ze liever niet in je buurt. Doe mij dan maar de krokodil met het amoureuze gestel, die zich in Australische wateren ophield en daar dusdanig gekluisterd raakte door de bekoorlijkheden van een vlotter van een watervliegtuig, dat hij bij wijze van spreken de bobbel voelde zwellen. Hij ontstak ras in allesverzengende hartstocht voor die drijver en probeerde gretig vrijerig met dat ding te copuleren. De bemanning, gealarmeerd door de vreemdsoortige geluiden, stond op het strand toe te kijken, zag met welke onstuimige overgave hij zich van de paringsdaad kweet en hoe … hun vliegtuigje kapseisde en onder water verdween.

Men heeft het toestel kunnen recupereren, al diende men met de nodige omzichtigheid te werk te gaan, want de krokodil bleek niet van plan om zijn geliefde zonder slag of stoot prijs te geven.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme