Boze paparazzi … eh … Papa Ratzi

Naar aanleiding van een aantal huiszoekingen, die gisteren op al dan niet geoorloofde wijze in het Belgische aartsbisdom zijn uitgevoerd, stuurde het clubje van Papa Ratzi, via Dominique Mamberti, monseigneur en minister van Buitenlandse Zaken, een met protest geladen communiqué de wereld in.

La segreteria di Stato vaticana esprime vivo stupore per le modalità in cui sono avvenute alcune perquisizioni condotte ieri dalle autorità giudiziarie belghe e il suo sdegno per il fatto che ci sia stata addirittura la violazione delle tombe …

Het Vaticaan is hevig geschokt over de manier waarop sommige huiszoekingen gisteren door de Belgische justitie uitgevoerd werden en is verontwaardigd over de schending van de graftombes …

Tja, Monseigneur …

De Belgische bevolking is hevig geschokt over de manier waarop sommige katholieke priesters en hoogwaardigheidsbekleders zich aan ontoelaatbare seksuele handelingen overgeven en verontwaardigd over de schending van kinderen en minderjarigen …

Als bisschop Vangheluwe en consorten hun (on)gewijde fikken thuisgehouden hadden, waren deze huiszoekingen er wellicht nooit gekomen.