Alle worstjes op een stokje!

Het reclamefilmpje zelf is lauwe limonade met een rietje en nogal stuntelig in elkaar gehikt, maar het product dat men aanprijst, draagt zo’n supergave naam dat ik welhaast in enthousiaste superlatieven uitbarst: Perle de lait. Tjonge, wat bekt dat lekker en het klinkt ook buitengewoon appetijtelijk. Van mij mogen ze de bedenker van dit … eh … pareltje gerust een veer in het gat steken en haar of hem vervolgens in een lijstje zetten.

Men prijst Perle de lait aan als een zuivelspecialiteit met een smeuïge textuur, die fijnproevers als een echte delicatesse beschouwen. Bovendien hebben de makers van dat fluwelige papje er bifidus in verstopt: een heilzaam middel dat naar verluidt de transit bevordert. Met transit bedoelen ze allicht de overlevingstocht door het bestaan en daar kan iedereen inderdaad wel wat hulp bij gebruiken. Het klinkt zo veelbelovend dat ik er haast optimistisch van word.

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik mijn boodschappenlijst onmiddellijk aangevuld heb met Perle de lait, want ik voel dat mijn lichaam dringend bifidus nodig heeft, al heb ik er werkelijk geen idee van wat het mag wezen. Zelfs internet kan er niet meteen chocola van bakken.

Ach, het houdt me eigenlijk niet bezig. Zouden die pittige salamiworstjes van BiFi hun naam aan bifidus te danken hebben? Ik vind ze alleszins magisch lekker en dan zal Perle de lait ongetwijfeld ook wel bij me in de smaak vallen.

Perle de lait … Het water loopt me nu al uit de bek.