De modderkruiper

Het kan niemand ontgaan: Vlaanderen kreunt onder de omleidingen, die dan ook nog vaak op z’n janboerenfluitjes aangeduid zijn, zodat de gebruiker ervan geredelijk in het hol van Pluto terechtkomt.

Als men zich op gemotoriseerde wijze verplaatst en een aantal kilometer moet omrijden is dat eigenlijk een fluitje van een cent, maar als men dat per fiets en dus op eigen krachten moet doen, scheelt dat toch een slok op een borrel. Zo ondernam ik zondagmorgen een tocht die in normale omstandigheden iets meer dan vijftig kilometer lang is, maar door enkele wegomleggingen zeven kilometer meer trapwerk vergde. Dat gaat je niet in je koude kleren zitten.  

Maar goed, als zo’n omleiding positieve gevolgen heeft, zoals bijvoorbeeld een nieuw wegdek of een betere infrastructuur, neem ik dat ongemak er graag bij, zolang men me maar niet regelrecht een modderig veld instuurt, wat men in het West-Vlaamse Gits voor mekaar krijgt:

omleiding

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme