Kwaakspraak

Je bent vermoedelijk vrij lang naar school geweest en uit je rapporten steeg wellicht steevast applaus op, want er zat geen minestrone in je kop. Vanwege je talent voor talen en omdat het spelen met woorden je lust en je leven was, ben je de journalistiek ingegaan en er zat werkelijk een engeltje op je schouder, want je kon naderhand als sportverslaggever aan de slag bij de Vlaamse televisieomroep.

Op een zomerse middag mocht je een wielerwedstrijd verslaan en rechtstreeks van commentaar voorzien. Je greep die gelegenheid aan om een staaltje van je bekwaamheid ten beste te geven, want je riep met vrolijk aplomb en aanstekelijk enthousiasme:

“Alle mankracht wordt aan hens geroepen!”

Ik knipper niet zo gauw meer met de ogen, maar wat moet ik, in mijn hoedanigheid van taalminnaar, met zo’n krakkemikkig gedrocht aanvangen? Het waren heus niet enkel de woorden die verbaasd waren elkaar te ontmoeten. Ik vond het eveneens een van de aap zijn gat geblazen koeterwaals en je nam niet eens de moeite om jezelf te verbeteren. Het viel me behoorlijk van je tegen, Renaat.

Nu ja, perfectie is niet van deze wereld en zolang het tussen de oren maar goed zit …

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme