Vocabulaire 6

Een botsballon vind ik een fraaiere benaming voor wat in de wandeling een airbag heet.

Een faunatrap is een metalen trapje waarlangs zoogdieren die in het kanaal zijn gesukkeld weer op het droge kunnen komen. Vooral reeën en vossen komen in het water terecht. Vaak raken die dieren uitgeput, omdat ze maar moeilijk weer op de betonnen oevers kunnen klimmen. Met een faunatrap kunnen ze zichzelf van de verdrinkingsdood redden.

Een faalkwaal is iemand die de hele dag door blunders maakt.

Een hoerentoeter is eigenlijk de Javaanse naam voor een trechtervormig gerold shagje. Vandaag de dag gebruikt men het woord steeds vaker als een versterkende term: zo dronken als een hoerentoeter; zo scheef als een hoerentoeter; zo vreemd als een hoerentoeter.

De nieuwste variant van uit zijn dak gaan is: uit zijn kanarie gaan.

Een stoppelbaard is tegenwoordig in. Ik kan het ook niet helpen dat ik het een onverzorgd groeisel vind en zelfs met de nieuwe benaming ervan, een latemiddagbaard, kan men me niet vermurwen.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme