Te mijden

1
Het in de Franse Ardèche gelegen, onder één armzalig Michelinsterretje gebukt gaande restaurant Likoké van Piet Huysentruyt: een danig over het paard getilde kok met het charisma van een zak kippenvoer met gebroken maïs, een huilmuil zonder weerga en een wraakroepende dierenbeul. Ze moesten hem zijn poten uittrekken, hem vervolgens levend doormidden snijden en op de grill leggen … precies zoals hij dat met kreeften doet.

2
Het amper van de grond komende televiezendertje VIER, dat bovengenoemd sujet een spreekbuis aanreikt en zonder de minste schroom zijn barbaarsheden door de strot van de kijkers stouwt.

Huysentruyt en VIER mogen nog zoveel vijven en zessen maken: er bestaat geen enkel excuus voor het opvoeren van dergelijke gruwelijkheden. Ik kan er in alle geval geen enkel begrip voor opbrengen. Men zegge het voort!

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme