Rarekieken

Dan heb ik me, zoals eerder gemeld, na veel vijven en zessen eindelijk een compact en handig kodakje aangeschaft en nu vergeet ik telkens het mee te nemen op mijn zwerftochten doorheen het Vlaamse land, zodat ik onderweg weliswaar de bezienswaardige werkelijkheid kan betrappen, maar in de onmogelijkheid verkeer om die vast te leggen, of te vereeuwigen zoals dat in fotografenjargon heet.

Zo kwam ik verleden zaterdag op een boerenmarkt terecht, waar een bord met een in grote, onbeholpen letters geschreven boodschap tussen groente en fruit oprees, mijn aandacht trok en er zelfs voor zorgde dat ik een brede glimlach in stelling bracht, want wat las ik?

Dames die het fruit betasten zullen door de verkoper met gelijke munt betaald worden.

Ik zie het nog gebeuren dat mannen, en zeker zij die de Griekse beginselen aanhangen, zich gediscrimineerd voelen en via allerhande petities en protesten dezelfde behandeling eisen.

De in een naburig dorp gevestigde opticien heeft dan weer een bord bij hem op de stoep staan, waarop hij doodleuk verkondigt dat de dubbelzichtglazen bij hem in de aanbieding zijn. Ik zou echt niet weten wel voordeel men bij het gebruiken van zulke glazen kan hebben. Iemand?

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme