Een krasse vloeistof

Ik heb er werkelijk geen idee van hoeveel zenders mijn televisie in zich bergt, maar ze zijn talrijk. Niettegenstaande dat overweldigende aanbod kon ik gisteravond niets naar mijn gading vinden, dus zat ik ietwat verveeld naar de film Oxygen te kijken: een thriller, waarin de weinig benijdenswaardige lotgevallen van een levend begraven vrouw af en toe het veld moesten ruimen voor commerciële lariefarie.

Een van die reclamefilmpjes zong de lof van het schoonmaakmiddel Bref Power. We zagen een hand een product verstuiven over een smerige wastafel, een smoezelige badkuip, vieze faiencetegels, een morsig fornuis en een beduimelde gootsteen, waarna een eenvoudige overtocht van een doek volstond om alles weer proper te maken. Verrukkelijke verwondering maakte zich van me meester en ik greep al naar een blocnote om de naam van dat wonderlijke middel te noteren, toen de commentaarstem enthousiast oplaaide en verkondigde:
Bref Power maakt alle oppervlakken glanzend wit!

Met een nukkig gebaar gooide ik mijn schrijfgerief op het tafeltje. Mijn sanitaire toestellen zijn namelijk fluisterblauw van kleur en ook de wanden van mijn badkamer zijn bekleed met lazuren mozaïek. Ik wil die weliswaar graag kraaknet en glanzend hebben, maar in geen geval wit.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme