Even mijn licht opsteken

Kan men vandaag de dag nog ergens gewone gloeilampen kopen?

Voor mij is het een vraag, maar voor iemand van jullie misschien een weet. De supermarkt die ik met mijn bezoeken vereer en met mijn klandizie begunstig ─ de Colruyt ─ heeft ze in alle geval niet meer. Zij bieden enkel nog spaar-, led- en halogeenlampen aan. Aangezien ik mijn hele woning met zulke zuinige lichtbronnen toegerust heb, zou ik me met die beperkte keuze kunnen verenigen, ware het niet dat ik met een hoogst merkwaardig probleempje worstel.

Als ik het kleinste kamertje van mijn huis, waar een porseleinen pony gestald staat, van een spaarlamp voorzie, geeft die er al na een paar dagen de brui aan. Men kan het bezwaarlijk een toevalligheid noemen, want ik heb nu al drie van die vrij dure lampen naar de filistijnen geholpen. De eerste ging twee dagen mee, de tweede zes dagen en de derde gaf al na nauwelijks drie opflakkeringen de geest. Ik vermoed dat de korte brandtijd daar de oorzaak van is, maar ik ben hoegenaamd niet van plan om me aan verspilling over te geven door het licht niet te doven nadat ik de leiding in handen genomen heb, of na het breien van een bruine trui.

Is er iemand die mij licht kan verschaffen in deze zaak? Hoe kan ik het voortijdig bezwijken van een moderne lamp vermijden, of waar kan men tegenwoordig nog ouderwetse lampen kopen?