Zijn pamperluten zwammen?

Ik heb mezelf voor het eerst in drie maanden per auto naar de supermarkt gebracht. Dat was toch even wennen. Naast me zat een rad kwekkende vriendin, die kennelijk de mening toegedaan was dat ik nooit eerder een wagen bestuurd had. Haar instructies vlogen me in kingsize porties om de oren. Ik durf hier niet te schrijven dat ze me de kop gek zeurde, maar het scheelde toch niet veel.

Ze is ondertussen naar haar eigen haardstede teruggekeerd, maar ze heeft wel haar boodschappenlijstje op mijn keukentafel achtergelaten. Pamperluten lees ik op dat ding. Ik zou bij god niet weten wat dat zijn, maar het klinkt wel appetijtelijk, vind ik. Ik vermoed dat het een West-Vlaams dialectwoord voor champignons is, maar bind er me vooral niet op vast. Ik kan me vergissen, want als ik iets kan, dan is het dat wel.

zwanIk heb ook vragen bij een ander artikel op haar lijstje, met name Zwamworstjes. Volgens mij moet dat een variant van de alombekende Zwanworstjes zijn, die men aanbiedt als een gesprek dreigt te verzanden en men het zwammen wat wil stimuleren.

Ik slaag er op dit moment niet in om de vriendin in kwestie om opheldering te vragen, maar zodra ik uitsluitsel krijg over die pamperluten zal ik dat hier melden.

Aanvulling: pamperluten zijn inderdaad paddenstoelen (champignons) in het lokale dialect van Veldegem (ten zuiden van Brugge). En fietematrullen zijn dadels, maar dat wist ik al.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme