Kwelduivel

captchaEr gaat geen dag voorbij of ik raak behoorlijk geïrriteerd door Captcha. Jullie weten ongetwijfeld wat ik bedoel: die verzameling starnakelzatte letters waarmee sommige blogplatforms willen vermijden dat er spam in de commentaren terechtkomt. Ik krijg iedere keer de riebels als ik zo’n combinatie moet intikken, want ik ben echt niet goed in het uitpluizen ervan. Het gebeurt uiterst zelden dat het bij mij van de eerste keer raak is. Meestal moet ik een tweede, of zelfs een derde poging ondernemen en dan gebeurt het nog dat ik de plank missla en men me danig op stang jaagt met de ietwat laconieke mededeling dat de code verkeerd is. Ça fait monter ma moutarde! Ik krijg er dolle drift van.
“Krijg godverdomme het schijt!” roep ik dan gramstorig, of iets van gelijke strekking.

Het is me een raadsel waarom niet iedereen het gebruiksvriendelijke en in hoge mate accurate Akismet gebruikt, zoals bijvoorbeeld WordPress dat doet. Als je op een van hun blogs een commentaartje neerpoot, merk je niks van de spamcontrole die zich op de achtergrond voltrekt en hoef je je dus niet blauw te ergeren aan een stelletje benevelde cijfers en letters, die je het leven zuur maken.

Bloggen moet plezierig blijven. Commentaar geven ook.