Veldrijden

Ik wil er niet lastig mee zijn, maar weten jullie wat ze van mij stante pede en dus met onmiddellijke ingang mogen verbieden? Het fietsen met oortjes.

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over zo’n compact muziekdoosje, waarvan men de inhoud via een ragdun kabeltje en minuscule luidsprekertjes ─ veelal oortjes genoemd ─ bij de trommelvliezen kan brengen. Als je dat doet, hoor je dus niet meer wat er rondom je gebeurt en dat kan nefaste gevolgen hebben, zoals dat gisteren bijvoorbeeld het geval was, toen ik in de buurt van mijn hoofdkwartier over landelijk en smal asfalt peddelde.

Voor me uit fietste een met oortjes toegerust meisje. Ze hoorde me dus niet aankomen en uitgerekend op het moment dat ik haar inhaalde, liet ze zich wellicht meeslepen door hetgeen ze beluisterde, want ze walste onverhoeds en keizerlijk naar links … Ik kon haar net ontwijken, maar hobbelde wel de graskant in en schurkte me daar gemoedelijk tegen een boom aan.

Ik prees me gelukkig dat ik er heelhuids en zonder kleerscheuren afkwam, maar het juichen verging me toen ik enkele uren later een zeurende pijn in mijn hand gewaarwerd. Vanmorgen heb ik vernomen dat de pink van mijn linkerhand gebroken is. Ik ben daar hoegenaamd niet blij mee ─ of wat hadden jullie gedacht? ─ maar ‘t kan erger, hè? 

fietsongeval

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme