Zadeltje dek je, ezeltje strek je

zadelpijnIk mag graag fietstochten ondernemen, maar dat is geen nieuws voor wie hier regelmatig langskomt. Wat jullie echter niet weten, is dat ik vrij snel last heb van zadelpijn. Vrij snel betekent in mijn geval na ongeveer vijftien kilometer. Het ongemak is van dien aard dat het best wel een domper op mijn fietsvreugde zet.

Op aanraden van een vriend, die doctor in de rijwielkunde is, heb ik me een TEMPUR®-Zadeldekje aangeschaft. Ik ben het met jullie eens dat dit niet bepaald een gelukkige naam is en allesbehalve stoer klinkt, maar de zadelpijn die het naar men beweert zou verzachten, indien al niet volledig wegnemen, is ook niet echt een manhaftig verschijnsel. Echte mannen hebben namelijk geen delicate bips.

TEMPUR is een drukverlagend materiaal dat oorspronkelijk door NASA ontwikkeld is. Het zadeldekje is een van dat materiaal vervaardigd kussentje dat men op het fietszadel bevestigt, dat zich vervolgens gezwind naar de contouren van de getorste kont vormt, om zodoende maximale ondersteuning en comfort te bieden. Nu koester ik gewillig argwaan als het zulke tovermiddelen betreft, vooral als ze dan ook nog € 40 kosten. Ik moet echter volmondig toegeven dat het zadeldekje toch zeker in mijn geval zijn belofte nakomt. Ik heb absoluut geen last meer van zadelpijn, zelfs niet na veertig of vijftig kilometer.

Drie weken geleden heeft een onverlaat mijn zadeldekje gestolen, terwijl ik in het postkantoor een pakketje verstuurde. Ik heb meteen een nieuw exemplaar gekocht, want ik ben ondertussen een beetje verslaafd aan dat ding. Gisteren is het echter opnieuw verdwenen door toedoen van een lid van de langvingerige gilde. Die kussentjes zijn kennelijk zeer in trek.

Ik ben inmiddels tachtig euro armer en nog steeds overgeleverd aan zadelpijn.  

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme