Ikke blij

We hebben met zijn allen een lang en druk weekend voor de boeg. In de allereerste plaats moeten we alles wat klok, horloge en uurwerk is opnieuw en nog maar eens de zomertijd opdringen. Dientengevolge zullen we zestig minuten kwijtspelen, om van het in de war raken van ons circadiaans ritme nog te zwijgen. Zondag grijpt in het noordelijk deel van Belgenland een van de jaarlijkse hoogmissen van het wielrennen plaats, met name de Ronde van Vlaanderen. Ook eierstrooiende paasklokken en dito hazen doorkruisen die dag de Vlaamse contreien. Als daar maar geen ongelukken van komen. Maandag is grollendag en dienen we aprilgrappen te bedenken en vooral te ontwijken, als we ons niet hopeloos belachelijk willen maken.

Ik houd het even voor bekeken. Morgenochtend fladder ik naar een eiland dat zich in het zuiden van Europa boven de zeespiegel verheft, om pas volgende week dinsdag terug te keren.

Ik zal vanzelfsprekend voor jullie bidden in vele talen, ook in het Nederlands en het Vlaams.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme