Vocabulaire 3

In Oorstrelend wil ik jullie deelgenoot maken van woorden die ik lekker vind bekken, of die soms zelfs uit je mond lijken te geuren. In Muurbloempje besteed ik aandacht aan bestaande woorden die helaas slechts weinigen kennen en gebruiken. In Nieuweling vermeld ik woorden die vooralsnog geen plaatsje in woordenboeken konden verwerven, maar dat volgens mij nochtans verdienen.

Oorstrelend
Wie zijn tijd verbeuzelt door doelloos langs de straat te lopen is aan het leeglopen, het straatslijpen, het baliekluiven of … het lanterfanten. Zoals ik al eerder schreef is de bezigheid even verrukkelijk als het woord, waarin de zaligheid van het nietsdoen bijna hoorbaar is.

Muurbloempje
Glee is de benaming voor de dunne, gesleten en doorschijnende plek in kledingstukken of linnengoed. Gleeën komen het vaakst voor ter hoogte van de ellebogen, de knieën en de hielen.

Nieuweling
Flirten is altijd al een vrijblijvende bezigheid geweest, maar onlangs hoorde ik de variant sportflirten. “Gewoon voor de leuk tijdens het sporten”, verduidelijkte het meisje dat beide activiteiten, zowel het sporten als het flirten, met verve beoefende.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme