Een regelrechte schande

In het Belgische Ciney hebben mistevreden melkveehouders enkele jaren geleden ─ september 2009 ─ actie gevoerd tegen de lage melkprijzen en zo maar eventjes 6 miljoen liter van dat kostbare vocht op een akker gedumpt, met veel tralala en onder grote belangstelling van de pers. We stonden erbij en we keken ernaar.

In de Belgische hoofdstad hebben boze melkveeboeren gisteren ─ 26 november 2012 ─ opnieuw 15.000 liter van datzelfde kostbare vocht verkwanseld, teneinde hun protest tegen de lage melkprijzen kracht bij te zetten. We stonden er weer bij en we keken er opnieuw naar?

Een recent rapport van de Verenigde Naties stelt dat het aantal mensen dat honger lijdt inmiddels de kaap van 1 miljard overschreden heeft en dat er jaarlijks 15 miljoen kinderen van de honger sterven. We staan er weliswaar bij, maar we kijken er niet naar.

Ik zal toch zeker niet de enige zijn die daar van ganser harte niets van begrijpt? Kunnen ze daar geen melkpoeder van maken dan? Of mis ik iets?

confrontatie

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme