Sjansen

Thuis draag ik nooit schoeisel. Ik drentel altijd op sokkenvoeten rond. Ik heb bij mijn dokter geïnformeerd of dat eigenlijk een gezonde leefregel is. Hij hoefde niet eens geleerde boeken te raadplegen om me te antwoorden: barrevoets, op kousenvoeten en ook op sokkenvoeten lopen is aan te raden, omdat … ja, ik herinner het me eigenlijk niet meer.

Tijdens zijn exposé spitste mijn aandacht zich immers toe op de bijzonder fraaie pen die op zijn bureau lag en mijn hersens zochten koortsachtig naar een manier om die ongezien weg te grissen. Ik ben namelijk dusdanig aan pennen verslaafd, dat ik me zelfs op het slechte pad zou begeven — desnoods op sokkenvoeten — om een nieuw exemplaar aan mijn verzameling toe te voegen, maar ik dwaal af, zij het niet met tegenzin.

Het op sokkenvoeten lopen heeft slechts één nadeel: je verslijt voetbekleding bij de roes. Sokken met gaten … schijthuizen kan ik ermee dekken! Ik geef toe dat ik op doordeweekse dagen meestal geen prestigieuze Burlingtons draag, maar producten van een goedkoop merk, die ik in de supermarkt per dozijn van een stang haak en achteloos in mijn winkelwagentje gooi. Dat heb ik verleden week nog gedaan. Nu heb ik echter ontdekt dat vijf van die pakjes geen sokken bevatten, maar ragdunne damesslipjes met een kantboordje in de taille, geborduurd tricot vooraan, effen achteraan en een met katoen gevoerd kruisje … om je te laten versieren. Zo staat het letterlijk op de verpakking. Sokkerdju … eh … sakkerdju! Maar goed, nu weet ik ten minste wat ik moet aantrekken als ik op de versiertoer ga. Succes verzekerd!