TF1 is platinablond

Enkele dagen geleden stak ik hier ─ in De NOS is blond ─ de draak met de NOS. Naar aanleiding van de Belgische talenkwestie en de daaruit voortvloeiende onbestuurbaarheid van het land, gaf deze omroepstichting blijk van onbekwaamheid, of toch zeker onachtzaamheid, door West-Vlaanderen doodgemoedereerd als een deel van Wallonië te brandmerken.

Gisteren maakten hun Franse collega’s van de zender TF1 het zowaar nog bonter. Zij illustreerden hun berichtgeving eveneens met een kaartje van Belgenland. Bij hen heet Vlaanderen plots Wallonië en vice versa. Van je buren moet je ‘t hebben.

Als blunder kan dat tellen en het is zeer zeker een aanfluiting van de gedegen journalistiek. Vroeger kregen we de raad om niet alles te geloven wat we in de krant lazen, maar op de televisie gooien ze er werkelijk met de pet naar. ‘t Is maar dat jullie het weten.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme