De NOS is blond

Naar aanleiding van de taalperikelen in Belgenland, die telkens weer voor politieke strubbelingen zorgen en steevast vallende regeringen veroorzaken, liet de omroepstichting van het Koninkrijk der Nederlanden ─ in de wandeling bekend als de NOS ─ zijn licht schijnen op deze kruiwagen vol kikkers.

Het was helaas geen groot licht. Ter illustratie van de gordiaanse knoop kregen de kijkers immers onderstaand kaartje opgedist: een nogal simplistische voorstelling van de taalgebieden in België. Oranje is Nederlands, ofte Vlaams, en rood is Frans, ofte Waals.

Ik heb West-Vlaanderen even in het groen omcirkeld. Het is de provincie waar ik woon, werk en leef en waar vrijwel iedereen het fraaie West-Vlaams spreekt, zijnde een bijzonder zangerig dialect van het Nederlands. Volgens de NOS hanteren de West-VLAMINGEN echter de Franse taal. Wel gotverdomme hier en gunter!

Nederlanders mogen via talloze Belgenmoppen hun zuiderburen graag voor dom verslijten, maar volgens mij werken er bij de NOS ook niet bepaald wonderen van intelligentie.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme