Door de strot gestouwd

Ik merk tot mijn niet geringe ongenoegen dat er hier opnieuw storende reclameboodschappen opduiken, die bovendien van bijzonder weinig smaak getuigen met hun geflikker van woedende kleuren en gillende slogans. Het is een schrale troost dat iedereen die zich van WordPress.com bedient daar het slachtoffer van is, al zul je het als ingelogde gebruiker meestal niet in de gaten hebben dat men je blog op niet bepaald discrete wijze voor commerciële doeleinden aanwendt, maar het gebeurt wel degelijk. Gisteren en vandaag heb ik die schreeuwerige ondingen op al de door mij bezochte Nederlandstalige blogs van WordPress.com aangetroffen en ik kan jullie verzekeren dat het meestal niet bijzonder fraai oogt. Hiernaast kunnen jullie bijvoorbeeld zien hoe mijn schrijfsel van gisteren er vanmorgen uitzag. Fraai is anders!

Sinds jaar en dag geef ik hiernaast in de zijkolom ─ Kut met peren! ─ lucht aan mijn ergernis daaromtrent. Ik zit me af te vragen of ik me nog langer kan verenigen met vaak afzichtelijke reclame, voor zaken waar ik soms helemaal niet achter sta, in ruil voor een gratis blogservice. Zes jaar geleden ben ik in eigen beheer begonnen en ik denk er ernstig aan om dat opnieuw gaan doen. Het zou me jaarlijks weliswaar zo’n € 150 kosten, maar dat heb ik er voor over. Het enige waar ik als een berg tegenop zie, is het vele werk. Volgens WordPress is het een fluitje van een cent om mijn huidige blog te verhuizen, maar ik weet zowel uit ondervinding als van horen zeggen dat het heel wat voeten in de aarde heeft om de hele zwik te verkassen en naar behoren te laten functioneren.

Ach, ik kijk het nog even aan. Ik heb eerst nog wat andere katten te geselen, zeggen we in Vlaanderen, ook al is het morgen Werelddierendag.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme