Piepers jassen

Er bestaan ongetwijfeld vervullender bezigheden dan televisiekijken. Ik doe het dan ook met mate, maar als ik het doe, valt het me telkens weer op: bijna niemand verstaat nog de kunst om een aardappel op fatsoenlijke wijze van het jasje te beroven.

In films, feuilletons, series en soaps komt het versterken van de inwendige mens en de daarmee gepaard gaande bereiding van voedsel vaak aan bod en dan zie je de vermeende keukenprinsessen en dito prinsen klungelen dat het een aard heeft. Met allerhande snijwerktuigen hakken ze op die arme aardappelen in, tot er vrijwel niets van overblijft. Zelfs Jeroen Meus heeft er geen verstand van, maar het is hem van harte vergeven, want hij is met voorsprong de beste televisiekok van Vlaanderen en belendende percelen.

Jullie zullen er me waarschijnlijk niet voor aanzien, maar ik kan heel goed aardappelen ontkleden, om van vruchten zoals bijvoorbeeld appelen en peren nog te zwijgen. Ik heb het namelijk van mijn moeder geleerd en het mag gerust gezegd dat dergelijke vaardigheden bij de oudere generatie schering en inslag zijn.

Zoals bij alle karweien is het kiezen van het juiste gereedschap van het grootste belang:

Reclameblokje
Voor het betere schilwerk kan ik het zogeheten molenmesje van Robert Herder uit Solingen aanbevelen, waarvan jullie hierboven een afbeelding aantreffen.

Verder zoeken jullie het zelf maar uit, maar vergeet vooral de gulden regel niet: oefening baart kunst. En nu ga ik piepers jassen.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme