Kijk uit voor vallende kasten!

We hebben met zijn allen de nieuwste catalogus van Ikea in de bus gekregen. Weliswaar ongevraagd, maar gratis en voor niks. Wat moet dat klauwen geld kosten. Het bedrag dat ze aan mij spenderen is in alle geval verspild, want ik ben nog nooit in de Ikea geweest en ik heb ook geen plannen om erheen te gaan. Ik heb wel al heel vaak moeten lachen met de grappen die over dat bedrijf de ronde doen. Zo herinner ik me bijvoorbeeld een voorvalletje van verleden jaar.

Op 30 mei 2011, omstreeks 18 uur, grepen er in Ikea Gent twee kleine explosies plaats. Achteraf zou blijken dat men een paar onder een pallet verstopte wekkers via een ontstekingsmechanisme tot ontploffing had gebracht. Met bekwame spoed ontruimde men de hele winkel en de televisie was er natuurlijk als de kippen bij om getuigen te interviewen. Er verscheen een jeugdig koppel in beeld en toen men de jongen naar zijn bevindingen vroeg, verklaarde hij: “We dachten dat er een kast van de muur gevallen was, want dat kun je verwachten in de Ikea.”

Als van de muur vallende kasten tot de usanties van de Ikea behoren, kan ik daar beter niet komen, want aangezien ik van nature iets schutterigs over me heb en bovendien nogal licht op de pechstrook van het leven beland, zou ik gegarandeerd onder zo’n van de muur vallende kast terechtkomen …

… en dan is het gebeurd met de koopman.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme