Halleluja, wat nog?

In België ontvangt een asielzoeker ─ in afwachting van het al dan niet goedkeuren van zijn aanvraag ─ huisvesting, voedsel, kledij en zowel sociale, medische, juridische als psychologische begeleiding. Het is geen vetpot, maar het is alleszins veel meer dan ze in hun land van oorsprong krijgen. Er zijn ingezetenen van dit koninkrijk die met minder moeten rondkomen.

Op vrijwillige basis en derhalve onbezoldigd verstrek ik taallessen aan landvluchtige personen, die hopen dat er in Vlaanderen een toekomst voor ze weggelegd is. Gisteren nam een van hen het woord, om doodgemoedereerd te verklaren dat asielzoekende moslims een supplementaire uitkering zouden moeten krijgen, omdat ze vanwege hun religie genoodzaakt zijn om het aanzienlijk duurdere runds- en schapenvlees aan te schaffen.

Krijg nou tieten! Ik wilde dat eigenlijk niet onweersproken laten, maar ik besloot dat het beter was om mijn mond te houden, want in dit apenland is zelfs de grootste filantroop een gedoodverfde racist of een xenofoob als hij ietwat ongezouten zijn mening durft te zeggen.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme