Een nogal drieste aanpak

Het zal sommigen van jullie wellicht al opgevallen zijn dat ik slechts zelden over mijn sportieve prestaties schrijf. Die zijn inderdaad niet van aard om er prat op te gaan. Met wandelen kan ik behoorlijk uit de voeten en ook fietsen breng ik meestal tot een aannemelijk einde, maar zodra er een bal aan te pas komt …

Dat bleek gisteren nog maar eens toen ik onverhoeds tussen voetballende jongens terechtkwam en de bal plots op enigszins treiterende wijze naar me toe rolde. Ik haalde uit en gaf het ding een doodschop, waardoor het met een keizerlijke boog tussen de toeschouwers aan de rand van het plein terechtkwam: een groot aantal verlekkerd kijkende brandnetels. Lol maken is boeten. Ik mocht als dader het speeltuig opvissen en kwam vanzelfsprekend niet ongeschonden uit de confrontatie.

Terwijl ik thuis de jeukende bulten met azijn behandelde, moest ik plots aan mijn grootvader van moederszijde denken. Ik heb de man helaas nooit gekend, maar hij zou naar verluidt een echte natuurmens geweest zijn. Toen hij op zekere dag last kreeg van pijn in de onderrug, plukte hij een tuil brandnetels en bond die met behulp van een touw om zijn naakte middel.

Kun je nagaan hoe opgetogen mijn grootmoeder was toen hij aldus getooid naast haar tussen de lakens schoof.

The Author