Zo is ‘t maar net

‘Niets is minder waar’ betekent dat alles meer waar is, maar het gebeurt niet zelden dat mensen die uitdrukking foutief interpreteren en gebruiken om aan te duiden dat iets volkomen waar is. De twee woorden met een negatief karakter ‘niets’ en ‘minder’ kunnen inderdaad voor verwarring zorgen, maar de vriendin die gisteren bij me op bezoek was, heeft daar alleszins geen last van. Zij is dan ook een snugger meisje.

Hier volgt een kort fragment uit de conversatie die wij voerden:
─”Niets is minder waar”, zei ik.
─”Toch wel!” antwoordde ze gezwind. “Dat alles wat je loslaat omhoogvalt, is minder waar.”

Daar viel me toch de bek van open, maar ik klapte die ongebruikt weer dicht. Het leek me beter om er niet op voort te borduren. Ze is immers niet alleen een snugger meisje, maar ze wil ook altijd het laatste woord hebben.  Ze had trouwens gelijk.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme