Een noodlottige afloop

Toen ik gisteren door een dorp liep en er plots hoorngeschal weerklonk, mompelde ik: “Het jachtseizoen is geopend.” In gedachte voegde ik daar vrijwel meteen aan toe dat dit normaliter pas in de herfst placht te gebeuren, dus keek ik achterom naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Ik zag een grote bonbonnière op me afstevenen, maar dat bleek ras een ijswagen te zijn, waarvan de chauffeur per koperen toeter gegadigden uit hun woning probeerde te lokken. Hoewel de temperatuur niet echt tot het nuttigen van ijs noodde, stak ik mijn hand op, want het kost mij dusdanige moeite om weerstand te beiden aan die lekkernij, dat ik me die meestal niet getroost.

Niet veel later liep ik likkend verder. Opeens echter schoot een zich op een skateboard bevindend jongetje uit een zijstraat. Hij botste tegen me aan en toen …