Overtolligheden

Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar men is er eindelijk in geslaagd ons wakker te schudden: we hebben begrepen dat we met zijn allen bezig zijn onze aardkloot naar de verdommenis te helpen en daar schrokken de meesten van ons toch even van. Maatregelen dringen zich op en we dienen allemaal ons steentje bij te dragen om onze planeet van de ondergang te redden. Nu ja, allemaal …

De postbode bracht mij een propagandafolder van Het Vlaams Belang: de politieke partij die de gemoederen placht te beroeren, maar nu op sterven na dood is, althans volgens de peilingen. Om het tij alsnog te keren hebben de bonzen blijkbaar besloten om voortaan grote zorg te besteden aan de wervende reclame die ze aan ons opdringen. Men verpakt de druksels in een enveloppe van plastic folie. Ja zeg, maak het een beetje!

Vroeger stak de postbode zo’n frutsel naakt in de bus en moest ik derhalve enkel de papierbak opzoeken. Tegenwoordig dien ik me voor hetzelfde geld ook nog een keer naar de afvalemmer te begeven, teneinde de folie bij het gewone huisvuil onder te brengen. Ik heb wel wat anders te doen.

Voor dat drukwerkje heeft Het Vlaams Belang niet alleen papier en inkt verspild, maar ook nog eens honderdduizenden van die enveloppen. Da’s een berg afval, hoor! En wat kost dat allemaal niet?

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme