De twaalf apostelinnen

Een dozijn dames, die zich de nogal aanstellerige benaming ‘Vlaamse topvrouwen’ laten aanleunen, voelden zich aangesproken door een allesbehalve origineel initiatief en lieten zich in hun blootje fotograferen voor een kalender. Sinds gisteren kun je die voor een tientje kopen en als je dat doet, pleeg je gelijk een loffelijke daad, want per exemplaar gaat er ongeveer vijf euro naar Kom op tegen Kanker.

Hoewel ik een grenzeloze goeierd met een hart van suikerschuim ben ─ wie lacht daar!? ─ heb ik hoegenaamd niet de intentie om me zo’n ontuchtige almanak aan te schaffen. In de eerste plaats heb ik er volstrekt geen behoefte aan om een van die twaalf topvrouwen ─ even slikken ─ in ontklede toestand te aanschouwen. Spaar me! In de tweede plaats krijg ik er opnieuw en nog maar eens een kunstkop van dat men het blijkbaar nodig vond om het gewrocht onder een Engelstalige titel op de markt gooien. ‘Naked First Ladies’ is de vlag die de lading hoegenaamd niet dekt, want wat je te zien krijgt zijn geen first ladies en als het dan al Vlaamse topvrouwen zijn, of wat daarvoor moet doorgaan, kunnen ze die kalender ook beter een Vlaamse naam geven.

Ik pleeg de initiatieven van Kom op tegen Kanker toe te juichen en ze mogen ook in de toekomst op mijn welwillendheid rekenen, maar die Naked First Ladies komen mijn huis niet in.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme