Dat zal ze leren!

Terwijl ik naar een recente reclamespot van William Lawson’s keek, stak er een licht onbehagen in me op. Ik zal jullie vertellen waarom. In het filmpje zien we een piemeldrager het bos intrekken, teneinde daar een een boom te vellen en het bewijs te leveren dat mannen in staat zijn om gelijktijdig verschillende taken te verrichten, hetgeen men in de wandeling multitasking noemt. Met ontbloot bovenlijf en enkel omgord met een kilt zou hij de incarnatie van de legendarische Highlander moeten zijn. Persoonlijk vind ik zo’n rok weinig viriliteit uitstralen, maar ik kan me voorstellen dat anderen (m/v) door dergelijke uitmonstering wel in bevrediging eisende opwinding raken. Ook het gereedschap dat de man gebruikt om de boom een kopje kleiner te maken, getuigt niet echt van houthakkerige stoerheid. Hij bedient zich namelijk niet van een aks, maar hij klaart de klus met een kettingzaag. Tja, zo kan ik het ook.

Hij is nog maar net met het karwei begonnen of hij ontwaart iets verderop een vreedzaam grazende hinde. Opeens straalt zijn gezicht als een lamp van duizend watt, want hij krijgt een lumineus idee en gaat van de weeromstuit over tot multitasking. In de daaropvolgende sequentie zien we immers de aan een spit geregen hinde boven een vuur wentelen, terwijl hij grootsprakerig aan zijn makkers verkondigt hoe hij het onschuldige dier op multitaskingachtige wijze met de neervallende boom vermoord heeft.

Als dierenvriend ben ik absoluut niet blij met deze gang van zaken. Een houthakker, zelfs als hij enkel een rok draagt, moet zich beperken tot bomen omhakken en daarmee uit. Op mijn lijstje met aan te kopen nieuwjaarsgeschenken staan zes flessen whisky. Dat zullen gewis geen William Lawson’s zijn. Tot nader order heb ik Bacardi-Martini als leverancier van feestelijke dranken geschrapt. Mij komt de wraak toe en de vergelding.

Wie de reclamespot wil bekijken, kan dat via deze link doen: multitasking?

The Author