Zonderbroekenlol

Ik wil hier en nu een lans breken voor de campagne ‘Laat ze hangen’ van de dierenrechtenorganisatie Gaia.

In ons land worden ieder jaar vijf miljoen biggen zonder enige verdoving en derhalve op extreem pijnlijke wijze gecastreerd door varkenshouders, die zelf de tang of het mesje hanteren. Dit gebeurt om de onaangename berengeur in het vlees tegen te gaan.

Ieder weldenkend mens zal het ermee eens zijn dat deze marteling moet stoppen. Om de eis kracht bij te zetten, nodigt Gaia alle mannen uit om ze ─ de broertjes Koddebeier en von Klingelklongel ─ vandaag, 9 september, vrij spel te geven en lustig te laten hangen, door ze niet in een slip of een onderbroek te kooien.

Hoewel ik een dierenvriend ben en graag in het strijdperk treed voor het welzijn van alle schepselen, groot en klein, voel ik me toch niet echt aangesproken door deze actie en weiger ik mezelf … eh … voor paal te zetten door sliploos het huis te verlaten. Het hele dorp zou uitlopen en plaagstootjes uitdelen. Ik ben namelijk op nogal voortvarende wijze geschapen, maar wil daar liever geen ruchtbaarheid aan geven.

Se non è vero, è ben trovato.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme