In de zijstraatjes van het Nederlands ─ 3

Het weervoorspellend vrouwmens van de televisie meende de kijkers te moeten waarschuwen voor het kladderige weer dat eraan zit te komen. Ze zei:
“Wie dit weekend een uitje plant, zal van een koude kermis thuiskomen.”
Omdat ik nooit goede raad in de wind sla en niet zo van kermissen houd, zelfs niet van warme, heb ik dan maar besloten om straks een sjalotje te planten.

Ooit ben ik op het onverwachtst in een goed humeur gesukkeld toen een mevrouw aan een bediende van de supermarkt vroeg waar ze de griezelmeelpudding kon vinden. Deze dame zal echter haar meerdere moeten erkennen in het huppelkutje, dat ik gisteren bij de computerboer liet voorgaan. Ze kwam een verse muis halen voor haar pc en haar vriendje had gezegd dat hij van lotje getikt moest zijn. Ik stond te kijken alsof ik een vis op een vouwfiets zag en de winkelier alsof de Moedermaagd hem was verschenen. Toen ging er hem opeens een licht op. Kip, ik heb je!
“Een muis van Logitech”, glimlachte hij. “Da’s nog eens een verstandige keus.”

We hebben beleefd gewacht tot het meisje de winkel verlaten had, maar gelachen dat we toen hebben.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme