Dildo’s en godemichés

Het onderonsje aan de tapkast ging over … bananen. Tja, enerzijds is het niet echt een onderwerp dat men tijdens een drinkgelag aansnijdt, maar anderzijds blijft het natuurlijk een vrucht die aanleiding geeft tot meestal kruidige dubbelzinnigheden en vetzakkerij, hetgeen dan weer wel in de kroeg thuishoort.

Het begon nochtans onschuldig. We spraken over de benarde toestand van het dwergkoninkrijk België en het droevige lot van zijn deelstaatjes. Gezagsdragers passeerden de revue en toen de naam van een bekend politicus viel, zei iemand:
─”Die is nog populairder dan een komkommer in een vrouwengevangenis.”
Daar hadden we met zijn allen aardigheid in, maar toen opperde iemand dat bananen wellicht op een nog groter succes bij van mannen ontriefde vrouwen konden bogen. Dat was voor discussie vatbaar en we hadden er veel mee te stellen, want we kwamen er niet uit, zodat de conversatie enigszins van coupe veranderde.

Ik vernam dat rozenstruiken een versnipperde bananenschil als een traktatie beschouwen, waardoor ze onstuimig aan het bloeien gaan en met verrukkelijke bloemen pronken. Ik kreeg te horen dat men bananen langer kan bewaren als men ze van de kam losmaakt en uit de buurt van andere fruitsoorten houdt. Toen beweerde iemand dat de meeste mensen zich aan het foutief pellen van een banaan bezondigen. Ze beginnen namelijk aan de staart ─ B op de afbeelding ─ terwijl starten vanaf de punt ─ A op de afbeelding ─ de juiste methode is, waarvan bijvoorbeeld ook de apen zich bedienen.
─”Op die manier blijven er bovendien ook geen vervelende witte draden op het vruchtvlees achter en kan je meteen toehappen”, besloot de deskundoloog zijn betoog en daar nam ik akte van.

Thuis heb ik de in mijn woning aanwezige bananen van hun kam losgemaakt en in een aparte schaal ondergebracht. Vervolgens pelde ik een exemplaar op de vermeend correcte wijze. Ik constateerde tevreden dat ik inderdaad geen enkele witte draad diende te verwijderen. Daarna versnipperde ik de schil, maar toen ik me opeens herinnerde dat ik geen rozenstruiken bezit, heb ik die traktatie maar in de vuilnisbak gegooid.