Werkloos

Op mijn pc houd ik een paar agenda’s bij en zo heb ik er ook een bij Google, die dan ook Google Agenda heet, hetgeen ik een zeer logische naam vind. Beter had zelfs ik het niet kunnen verzinnen. Wat zitten er toch schrandere lui bij dat bedrijf.

Zo’n Google Agenda mag dan misschien ietwat stroef in de omgang zijn, toch is het een uitermate handig instrument. Wat ik vooral op prijs stel, is dat er zich iedere morgen iemand de moeite getroost om mij een e-mail te sturen, teneinde mij mede te delen wat er die dag allemaal te gebeuren en mij te doen staat. Exact om zeventien minuten over vijf duikt dat bericht mijn mailbox binnen. Het weze mij toegestaan om het een beetje een merkwaardig tijdstip te vinden. Op dat onchristelijke uur lig ik immers meestal nog in de armen van Morpheus, of in de armen van iemand anders als ik de avond voordien wat geluk gehad heb. Het vreemdste vind ik echter die zeventien minuten. De onregelmatigheid van dat getal wekt zelfs wat wrevel bij me op, omdat ik een uur in kwartieren pleeg in te delen en niet in minuten. Je zult mij bijvoorbeeld nooit horen zeggen: ik zal je om dertien minuten voor vier telefoneren, of ik kom om achtentwintig minuten over zeven naar je toe. Bij mij is dat kwart voor vier, of halfacht.

Maar goed, ik wil niet hakketakken. Ik mag al blij zijn dat iemand mij die mail wil sturen en derhalve al volop aan het werk is, terwijl ik lig te maffen. Als ik dan het ledikant ontstijg en tijdens de rituelen van iedere ochtend mijn pc aanzet, klik ik meteen ook die mail open, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Toen ik dat vanmorgen deed, viel mijn mond open van verbazing en klapte daarna ongebruikt weer dicht, want ik las: Je hebt geen geplande afspraken voor vandaag.

Dat is me nog nooit overkomen. Meestal krijg ik een lijst voorgeschoteld met een heleboel onaangename taken en enkele aangenamere bezigheden, maar vandaag heb ik kennelijk helemaal niets te doen, dus zit ik me nu af te vragen wat ik vandaag eens zal doen. Da’k het niet weet!

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme