Asperges me!

Toen ik op mezelf ging wonen ─ hoelang is dat wel niet geleden? ─ drukte mijn lieve moeder me op het hart dat ik minstens een keer per dag een warme maaltijd hoorde te gebruiken, dat ik mijn nest proper diende te houden en dat ik op ieder moment van elke dag klaar moest zijn om me in een onberispelijke toestand in een ziekenhuis te laten opnemen. Ik had haar kunnen verbeteren, door op te merken dat wie in een ziekenhuis opgenomen wordt meestal niet in onberispelijke toestand verkeert, maar dat heb ik niet gedaan, omdat ik hetgeen mijn moeder zei steevast als onverbeterlijk beschouwde en omdat ik begreep wat ze bedoelde. Ze heeft die instructies nog een keer op haar sterfbed herhaald en sindsdien staan haar woorden in mijn hersens gebeiteld als de tien geboden in de stenen tafelen van Mozes.

Ik zal jullie nooit aanraden om in mijn huis van de vloer te eten, maar je kunt er altijd komen. Ik maak iedere dag kookseltjes en als ik onverhoeds een hartverzakking krijg, zal ik niet met beschaamde kaken in het ziekenhuis belanden, want ik poedel meteen na het opstaan onder de douche, trek vervolgens verse sokken aan en omgord me met fris ondergoed, wat zich in mijn geval tot een slip beperkt, want ik draag geen borstrokken.

Toen ik vanmorgen mijn woning verliet om een kijkje in de wereld te nemen, kon men mij derhalve door het spreekwoordelijke ringetje halen. Enkele minuten later scheurde een auto op drieste wijze door een enorme plas die ik net aan het voorbijlopen was. Ik kreeg een modderig watergordijn over me heen, was nat tot op mijn vel en zag eruit als een verzopen kat. Ik ben naar huis teruggekeerd, om nog eens te douchen en opnieuw droge kleren aan te trekken.

Misschien moet ik vanavond maar eens een spiritistische seance houden en proberen mijn moeder te bereiken. Ik zou graag van haar vernemen of ik het douchen en ondergoed verschonen mag uitstellen tot na mijn ochtendwandeling. Ik ben er bijna zeker van dat ze ‘t goed zal vinden, maar ik wil het toch niet doen zonder er haar in te kennen.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme