Het zat eraan te komen

Verkeersreglement
Fietsers van minder dan 9 jaar mogen in alle omstandigheden (ook als er een fietspad is) de trottoirs en verhoogde bermen volgen, voor zover hun fiets uitgerust is met wielen met een diameter van ten hoogste 500 mm, banden niet inbegrepen en op voorwaarde dat zij de andere weggebruikers niet in gevaar brengen.

1.
Astrid had voor haar achtste verjaardag een spiksplinternieuwe fiets gekregen en mocht die van haar moeder gebruiken, om iets verderop bij de bakker een brood te halen.
─"Je moet wel op de stoep blijven", kreeg ze te horen. "De rijweg is veel te gevaarlijk met al die auto’s."

2.
Toen het genadeloze licht van de ochtendzon zich op de ruiten van Martha’s woning vlijde, zag ze hoe smerig die waren en ze besloot daar wat aan te doen. Ze tankte water in een emmer, voorzag zich van een spons, een zeemlap en een raamtrekker en bevrijdde de trapladder uit het berghok.

3.
Astrid zag plots het bovenstuk van een trapladder uit een deurgat opduiken en haar de weg versperren. Paniek maakte zich van haar meester. Ze probeerde een botsing te vermijden, schoof echter over de trottoirband en kwam niet alleen ten val, maar ook onder een auto terecht.     

4.
Martha zag een meisje van de stoep bonken en onder een auto belanden. Ze schrok zich bijna een hartklap en plaste van pure ontsteltenis in haar broek.

5.
Voor Martha diende men doktershulp in te roepen. Astrid ligt gebuild en geblust in het ziekenhuis …

… maar laten we wel wezen: het had allemaal nog slechter kunnen aflopen.

Het weze mij toegestaan om dit een ondoordacht reglement te vinden. Eigenlijk gaat er niets boven het per kameel door een woestijn deinen.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme