Godvergloeiendetering!

Aangezien ik me beroepshalve strijk-en-zet van taal bedien, beschik ik over een hele schare woordenboeken en aanverwanten, die zich falanxgewijs in boekenkasten ophouden en zich koesteren in mijn zorgzame toewijding. Het naslagwerk dat ik het vaakst raadpleeg, is zonder twijfel Van Dales Groot Woordenboek van de Nederlandse taal, dat men in de wandeling meestal de dikke Van Dale noemt. De drie lijvige delen ervan zijn buitengewoon onhandig. Gelukkig kan men de inhoud ook per computer consulteren, tenminste als men er zich de moeite voor getroost om het hele zootje via een meegeleverde cd-rom op een harde schijf te installeren. Wat ik deed. Van Dale liet zich probleemloos door me vlooien en integreerde zich zelfs gladjes met de tekstverwerker Word, waar we veel gein met elkaar hadden.

Dat was jaren geleden. Verleden week ging mijn pc het hoekje om ─ vermoedelijk om zeep ─ en ik liet ijlings vervanging aanrukken. Windows XP ruimde het veld voor Windows 7 en dat besturingssysteem weigert Van Dale koppig de toegang. Naar verluidt bestaat er geen remedie voor en zal ik me noodgedwongen met die dikke boekdelen moeten behelpen. Daar ben ik hoegenaamd niet blij mee.

De klantendienst van Van Dale is trouwens beneden alle kritiek. Deswege de titel van dit schrijfsel.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme