Zondigen

Ik heb hier al eerder mijn bevindingen medegedeeld, omtrent het effect dat chocolade mogelijkerwijze op dromen heeft. Ik stelde dat het verorberen van die zoetigheid, vlak voor het naar bed gaan, meestal voor bijzonder aangename nachtelijke belevenissen zorgt. Om die bewering te staven, beschreef ik zo’n heerlijk droomavontuur, dat evenwel nogal verrassend en zelfs ietwat in mineur eindigde.

Sindsdien heb ik geen chocolade meer aangeraakt, omdat mijn lijfarts me dat ten stelligste afraadt, maar tijdens de nieuwjaarsdagen kreeg ik van iemand een ballotin pralines cadeau. Die stond op de koffietafel koket naar me te lonken en gisteravond, tijdens het televisie kijken, kon ik de verleiding niet langer weerstaan, dus trakteerde ik mezelf op zo’n versnapering. ‘t Was meteen gebeurd met de koopman. Tegen bedtijd had ik de doos bijna leeg … met alle gevolgen van dien.

Ik wil hier niet in detail treden, maar ik prijs me zeer gelukkig dat dromen bedrog zijn. Anders zou ik, door hetgeen ik vannacht allemaal uitvoerde, wellicht binnen afzienbare tijd in de gevangenis terechtkomen, een aantal keer vader worden over een maand of negen en me ongetwijfeld ook nog een seksueel overdraagbare ziekte op de hals gehaald hebben. Een mens mag het niet gedroomd hebben!