En de winnaar is …

Gisteren kreeg ik een vriendelijke en tevens informatieve e-mail van WordPress.com: het bedrijf dat er sinds jaar en dag voor zorgt dat mijn blog op ordentelijke wijze op jullie schermen verschijnt en dat bovendien gratis doet. Het kost me inderdaad niets, behalve dan misschien de inspanning om hier elke dag van een nieuw geesteskindje te bevallen, wat niet altijd een zacht eitje is.

In die e-mail trakteren ze me op allerhande statistieken die me eigenlijk geen fluit interesseren. Ik hoef echt niet te weten hoeveel bezoekers er naar mijn blog afzakken, noch waar ze vandaan komen of welke zoektermen ze gebruikt hebben om bij mij te belanden.

Wat mij wel hogelijk verheugt, is dat mijn schrijfsel ‘t Rouwende woud met grote voorsprong het populairste onderdeeltje van mijn blog blijkt te zijn. Met duizenden maakten jullie inmiddels de tragische belevenissen van luiaard Luana en het droevige lot van haar dochtertje Xada mee. Ik heb het stukje net opnieuw gelezen en kan niet ontkennen dat het inderdaad tot mijn betere pennenvruchten behoort. Soms gaat het aardiger dan ik verwacht.

De Oscar die jullie als postume hulde aan Luana Luiaard uitgereikt hebben, mag ik graag aan haar dochtertje Xada overhandigen. Hieronder kunnen jullie zien hoe blij ze daarmee is.