Hossen tot het ochtendgloren

Naar verluidt, kon men in tempo doeloe in ieder dorp een of meerdere smidsen vinden. Ik heb me hier en in de belendende negorijen zowat ongans gezocht, maar ik heb nergens zo’n smoezelige werkplaats aangetroffen, om nog te zwijgen van het erbijhorende smidje, dat volgens de overlevering en een aan hem gewijd lied hele dagen met grote opgetogenheid en helder stemgeluid van tokke tokke tok en kloppe kloppe klop zong.

Ik had me nochtans voorgenomen om vanmiddag wat grootse plannen te smeden voor het jaar dat er zit aan te komen, maar moet daar derhalve noodgedwongen van afzien. Ik zal me moeten beperken tot wat goede, indien al niet flinke voornemens, waarvan vermoedelijk toch weinig of niets terecht zal komen, want ik ken mezelf een beetje en ben het met Willem Elsschot eens:

Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren.

Maar goed, vannacht dienen we uiting te geven aan de toch wel relatieve vreugde die een jaarwisseling met zich meebrengt. We zetten bijgevolg de knop op lol en duiken met zijn allen dartel het jaar 2011 in, op hoop van zegen.

Ik wens jullie alvast een geslaagde overstap.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme