Ik wil de grootste hebben

De website wereldtijden.net is vermoedelijk van Nederlandse makelij en misschien wel handig als je veel buitenlandse contacten onderhoudt. Je krijgt er immers een kaart te zien, waarop je in één oogopslag en tot op de seconde precies kunt aflezen hoe laat het in alle metropolen is. Dat beweren ze althans in de kop, zowel in het Nederlands als het Engels … nu ja, het steenkolenengels dan, want er staan twee kleppers van fouten in dat zinnetje.

Ook met de kaart is er iets merkwaardigs aan de hand. Als iemand het over alle grote steden heeft, kan men geredelijk verwachten dat Londen, Parijs, Madrid en Berlijn een vermelding zullen krijgen, maar dat is niet het geval. De grote steden van West-Europa zijn Rome, Oslo, Helsinki en … Amsterdam.

Ik dacht dat van alle Europeanen alleen de Fransen chauvinistisch waren, maar ik zal kennelijk mijn mening moeten herzien.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme