Molik

Ik woon al een hele poos op een plek waar de natuur het voor het zeggen heeft. Dat ik hier echt in mijn fleur ben, is een lapalissade, want ik geniet met volledige inzet van mijn zintuigen. Hoe goed iets er ook uitziet, er is ook altijd een negatieve factor ter compensatie. Ondertussen zijn al een half dozijn vogels van diverse pluimage ─ misschien overdrijf ik enigszins ─ te pletter gevlogen tegen de grote glazen schuifdeur tussen de woonkamer en het terras. Als dierenvriend kan ik dat natuurlijk niet langer laten gebeuren.

Men fluisterde me in het oor dat ik zulke jammerlijke ongevallen kon vermijden door een of meerdere stickers op de ruit aan te brengen. Dat heb ik dus gedaan. Al enkele weken sorteren de koppen van Amy Winehouse en Marilyn Manson ─ huiveringwekkender portretten had ik niet in huis ─ het beoogde afschrikkingseffect. Helaas is daar nu een einde aan gekomen. Vanmorgen knalde een merel tegen het venster en ik heb hem niet kunnen reanimeren.

Als iemand me een betere oplossing aan de hand kan doen, zal ik dat ten zeerste op prijs stellen. De vogels eveneens.

Copyright Uilenvlucht 2018 Frontier Theme