Roet in ‘t eten

Ik ben een fervente gebruiker van een digicorder van Telenet. Dat dit me maandelijks een aantal euro’s lichter maakt, neem ik erbij, zij het met een vleugje tegenzin, want ik ben een beetje op de penning … en niet zo’n klein beetje.

Zo’n digicorder is een uitermate praktisch toestel. Je kan er immers televisieprogramma’s in opslaan, hetgeen handig is als je die niet rechtstreeks kunt bekijken, maar toch graag wil zien, of als je ze om ik weet niet wat voor reden wenst te bewaren.

Nu hebben sommige zenders de buitengewoon verfoeilijke hebbelijkheid om uitzendingen te laten uitlopen. De VRT heeft daar alleszins een handje van, vooral als het sport betreft. Ze schrikken er bijvoorbeeld niet voor terug om een ordinaire babbel over voetbal meer dan een kwartier te rekken. Als je dan je digicorder de opdracht hebt gegeven om bijvoorbeeld de achteropkomende film op te nemen, ben je eraan voor de moeite. Dan zit je te gelegener tijd vol spanning de avonturen van een held van het witte doek te aanschouwen, om er een kwartier voor het einde brutaal uitgebonjourd te worden en ten eeuwigen dage in het ongewisse te blijven omtrent de afloop ervan.

Zouden jullie geloven dat ik daar stenen kloten van krijg?!

4 Comments

Add a Comment
 1. Wat jij met stenen kloten moet weet ik niet.
  Maar een digitaal start- en stopteken bij de programma’s is door de zenders makkelijk toe te voegen.
  Opnames kunnen dan alleen maar goed gaan.

  Niet tv-kijkende groet,

  1. Dat kunnen ze inderdaad, maar ze doen het blijkbaar niet altijd. Daar zijn we dan mooi klaar mee.

 2. Bij proximus heb ik hiermee nog geen probleem ondervonden en soms neem ik ook twee opeenvolgende programma’s op. Maar ik programmeer ze elk apart.

  1. Het probleem wordt eigenlijk niet door Telenet veroorzaakt, maar door de zenders in kwestie. De VRT is wel de slechtste leerling van de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme