Telefoonmolest

Hoewel zowel mijn vaste als mobiele telefoonnummers sinds jaar en dag opgenomen zijn in de bel-me-niet-meer-lijst, waardoor ik gespaard zou moeten blijven van ongewenste oproepen, kreeg ik toch nog regelmatig een correspondent aan de lijn, die onder het mom van een enquête iets aan me probeerde te slijten.

Meestal was dat een manspersoon, die zich in een met een vervaarlijk accent doorspekte variant van het Engels onverstaanbaar maakte, afliep als een Tibetaanse gebedsmolen en zich in mijn oor vastbeet met de bedoeling om me niet meer los te laten. Als ik dan een einde aan het partijtje lullepotten ─ een gesprek kon je het bezwaarlijk noemen ─ maakte door de verbinding te verbreken, aarzelden sommigen niet om me meteen terug te bellen en me mijn verregaande onbeschoftheid te verwijten.

Onlangs besloot ik om korte metten met die opdringerige bellers en hun dubieuze praktijken te maken. Als ik zo’n heerschap aan de lijn kreeg, onderbrak ik hem meteen en vroeg kordaat of hij ook Nederlands sprak:
“Do you speak Dutch?”
Meestal, om niet te zeggen altijd, dienden ze daar negatief op te antwoorden en dan zette ik ze gelijk op hun nummer:
“Dutch is my language and if you don’t speak my language you have no reason to call me. Goodbye!” Mijn taal is het Nederlands en als u mijn taal niet spreekt, hebt u geen enkele reden om me te bellen. Salut!

Sindsdien bellen ze me nooit terug. Meer zelfs: vanaf het moment dat ik me van deze methode bediende, bleven dergelijke oproepen stelselmatig achterwege en nu heb ik zowaar al een paar weken niets meer van zulke hotemetoten vernomen.

Even afkloppen!

2 Comments

Add a Comment
  1. Dat snap ik niet. Ik heb me ook al een hele tijd geleden ingeschreven op de lijst bel-me-niet-meer en sedertdien krijg ik geen ongewenste telefoontjes meer zoals jij die ontvangt. Voordien had ik om de haverklap prijs. Ik antwoordde zelfs niet meer en legde toe en als ze opnieuw opbelden legde ik weer toe.Wel krijg ik dagelijks op mijn skynet adres mails die geen steek houden ergens uit de Filippijnen of India afkomstig in een gebrekkig Nederlands of Frans. Ik wis die gewoon. Zolang het maar niet mijn gmail adres is. Ze zullen het toch wel eens beu worden zeker. Ik herinner me de woorden van een leraar die zei:niet reageren op die mails dan weten ze niet of je de mails hebt ontvangen .
    Ik hoop voor jou dat ze je nu met rust laten!

    1. Wat die spamberichten in je mailbox betreft: ook bij Telenet krijg je er een lawine over je heen (minstens 100 per dag) en die komen uit dezelfde landen als jij vermeldt. Ik heb daaromtrent al herhaaldelijk mijn ongenoegen kenbaar gemaakt bij Telenet, maar dat is allemaal boter aan de galg. Ik heb 3 mailadressen bij Gmail, 2 bij Hotmail en 3 op mijn eigen domeinnaam. Die blijven allemaal nagenoeg spamvrij. Alleen mijn Telenetadres bulkt van de spam. Ik denk dat Telenet en Skynet onze adressen verkopen, of er in alle geval bijzonder slordig mee omspringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme