Waarom weet ik dit?

grashalmWe zijn met velen die met volle teugen genieten van de geur die opstijgt uit een pas gemaaid gazon of grasveld. Nu blijkt dat aangename aroma echter afkomstig te zijn van sneuvelende grassprietjes, die het luchtje uitstoten als waarschuwingssignaal voor hun soortgenoten, teneinde die ervan te verwittigen dat er gevaar dreigt. Wat we ruiken is dus eigenlijk de geur van paniek en angst.

Dit wetende, zal ik wellicht nooit meer met dezelfde onbevangenheid kunnen genieten van de geur die opstijgt uit een pas geschoren grasveld.

En jullie? 

4 Comments

Add a Comment
 1. Wil ik dit weten.
  Kan ik dit weer vergeten.

  Vriendelijke groet,

  1. Eigenlijk niet.
   Ik vrees van niet.

 2. Ik geniet al mijn hele leven van dat luchtje en ik denk dat het gras dat voelt.Waarom zou het anders zo vlug terug groeien?

  1. Ik denk dat je, wanneer je bij een volgende gelegenheid deze geur opsnuift, toch even aan mijn schrijfsel zult denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme