Telenet, wat is dit voor ongein?

Er is een tijd geweest dat ik niet over voldoende loftuitingen beschikte om Telenet te bejubelen. Ze voorzien mijn woning van een groot aantal zenders, die ze me per digitale televisie bezorgen, van een snelle internetverbinding en van zowel vaste als mobiele telefonie. Dat kost me iedere maand een flinke stuiver, maar daar mem ik niet over, als hetgeen ik er voor in de plaats krijg van deugdelijke kwaliteit is. Zelfs een sporadisch kinkje in de kabel neem ik er dan graag bij.

Sinds een aantal weken wordt de mailbox die ik bij Telenet heb echter overstelpt door een lawine van spamberichten. Schijthuizen kun je ermee dekken. Het loopt werkelijk de spamgaten … eh  … de spuigaten uit. Die boodschappen lijken afkomstig van grote bedrijven zoals onder meer Carrefour, NMBS, Bol.com, Ici Paris, Delhaize, Colruyt, Dreft, Nokia en Dyson, maar eigenlijk vinden ze allemaal hun oorsprong op de Filippijnen, in India of in de USA. Ik zou inmiddels talloze prijzen gewonnen hebben, kon allerhande vouchers incasseren en van adembenemende kortingen genieten als ik tenminste een link in die boodschappen had aangeklikt, wat ik vanzelfsprekend niet gedaan heb en ook nooit zal doen.

Ik loop het risico dat ik door de bomen het bos niet meer zie, of eerder omgekeerd: dat ik door het bos de bomen niet meer zie. Tussen die vele tientallen nepberichten kan er altijd eentje schuilgaan dat er voor mij wel toe doet en dat ik argeloos naar mijn spammap wegklik.

Het probleem doet zich enkel voor bij mijn mailadres bij Telenet, dat ik overigens zelden gebruik. Ik heb drie mailboxen bij Gmail, twee bij Outlook, twee bij Yahoo! en drie op mijn eigen domeinnaam. Die krijgen zelden of nooit spam binnen.

Het is een schrale troost dat in mijn kennissenkring vrijwel alle bezitters van mailboxen bij Telenet die ongewenste post over zich heen krijgen.

Foei Telenet! Doe er wat aan!

4 Comments

Add a Comment
 1. De hoeveelheid SPAM in mijn e-mailbox is wisselend.
  Blokkeren doe ik dagelijks.
  De aangeboden ongein is nooit aan mij besteedt.

  Meelevende groet,

  1. Het aanbod van penisverlengingen en stimulerende middelen is achterwege gebleven. Ik krijg nu enkel nog ‘fatsoenlijke’ spam.

 2. Als het een troost mag zijn :ik heb proximus en een skynet adres (heb ook gmail en daar krijg ik niets van spam) en ontvang eveneens al die onzin meestal van uit de Filipijnen, soms uit Berlijn en af en toe staat er India onderaan. Ik open het nooit en verwijder het eenvoudig. Ik heb ondervonden dat het geen moer helpt als je klikt op ongewenste email en afzender of domein blokkeren. Ik las in de krant dat er binnenkort voor persoonljke mails een adres zal komen waar je die spam kan melden en dat de overheid zal helpen om het te blokkeren.Nu kan dat al voor firma’s en overheidsinstanties …

  1. Ik vermoed dat zowel Proximus als Telenet in hetzelfde (Belgische) bedje ziek zijn en onze adressen verkopen uit winstbejag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme