Van de pot gerukt

Ik had in een internetwinkel een hebbeding gekocht en men liet me per e-mail weten dat ik het pakket vandaag mocht verwachten.

Vanmorgen zat ik al om acht uur met gespitste oren op het vinkentouw, klaar om, als de deurbel ging, toe te springen als een bok op een haverkist. Om halfnegen werd ik enige aandrang gewaar. Om negen uur moest ik hoog naar de wc. Om halftien hield ik het niet langer uit.

Ik spoedde me naar het kleinste kamertje van mijn huis, vestigde me daar op de porseleinen pony en begon … tja, hoe kan ik mijn bezigheid op een enigszins fatsoenlijke manier verwoorden? Weten jullie wat? Ik laat jullie zelf een geschikte uitdrukking kiezen. Ik vestigde me dus op de porseleinen pony en begon
– mijn ruggengraat te verlengen;
– een knijpbriefje af te vaardigen;
– een bout uit te draaien;
– een nest jonge hondjes te verzuipen;
– een bruine trui te breien.

Terwijl de door jullie gekozen activiteit een aanvang nam, schalde de deurbel. Je zult het nooit anders zien. Ik vloekte, voerde inderhaast een paar noodzakelijke handelingen uit en repte me vervolgens naar de deur, om de koerier op een haartje te missen. Ik kon enkel nog een glimp van zijn auto opvangen.

Hij heeft een berichtje in mijn brievenbus achtergelaten. Hij komt morgen terug.

4 Comments

Add a Comment
  1. Ik kan het me voorstellen. Ik kwam het ook al tegen. Er zou een pakketje toekomen voor de dochter ( overdag gaan werken)en dan laten ze het bij ma toekomen.Juist als ik onder de douche sta gaat de bel. Ik trek dan het venster boven open en roep ‘ ik kom zo’. Peignoir over mijn natte lichaam en zo naar de voordeur.Ik vraag mij af of ze dat express doen want het is al meer dan één keer gebeurd!

    1. Hij kwam vandaag opnieuw, uitgerekend op het moment dat ik in de badkamer mijn tanden stond te poetsen. Ik heb schuimbekkend de deur geopend.

  2. En is het verder goed gegaan>

    Nieuwsgierige groet,

    1. Het pakje is goed terechtgekomen en mijn grote boodschap eveneens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme